rondel

#masa, #inne, #masa krówkowa, #Thermomix

09 października 2020

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Masa krówkowa 

Prosty i szybki sposób na zrobienie masy krówkowej do przełożenia np. wafli czy ciasta.

Przepis pochodzi ze strony https://www.obzarciuch.pl/.

Składniki

  • 400 g masy krówkowej w puszce

  • 200 g masła

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Miękkie masło dokładnie wymieszać z masą krówkową. Przełożyć np. wafle, ciasto, ciastka. 

 

Wykonanie w Thermomixie:

Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć masę krówkową, wymieszać 30 sekund/obr. 2. Wymieszać kolejne 1 ,5 minuty/obr. 2, w tym czasie, przez pierwszą minutę, przez otwór w pokrywie naczynia miksującego dodawać stopniowo miękkie masło. W razie potrzeby przemieszać kopystką. Przełożyć np. wafle, ciasto, ciastka. 

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: