#masa, #inne, #masa krówkowa, #masło, #nadzienie, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Prosty i szybki sposób na zrobienie masy krówkowej do przełożenia np. wafli czy ciasta.
Przepis pochodzi ze strony https://www.obzarciuch.pl/.
400 g masy krówkowej w puszce
200 g masła
Wykonanie tradycyjne:
Miękkie masło dokładnie wymieszać z masą krówkową. Przełożyć np. wafle, ciasto, ciastka.
Wykonanie w Thermomixie:
Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć masę krówkową, wymieszać 30 sekund/obr. 2. Wymieszać kolejne 1 ,5 minuty/obr. 2, w tym czasie, przez pierwszą minutę, przez otwór w pokrywie naczynia miksującego dodawać stopniowo miękkie masło. W razie potrzeby przemieszać kopystką. Przełożyć np. wafle, ciasto, ciastka.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: