Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Suszony czosnek niedźwiedzi bardzo drobno pokroić. Dodać do niego miękkie masło, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Gotowe masło przełożyć na folię spożywczą. Uformować walec. Wstawić do lodówki na około 15 minut.

 

Wykonanie w Thermomixie:

Do naczynia miksującego dać porwany na kawałki suszony czosnek niedźwiedzi, rozdrobnić 40 sekund/obr. 8. Dodać miękkie masło, sól i pieprz, wymieszać 20 sekund/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Ponownie wymieszać 5 sekund/obr. 4. Gotowe masło przełożyć na folię spożywczą. Uformować walec. Wstawić do lodówki na około 15 minut.

Sposób przygotowania

  • 250 g masła

  • 5 g suszonego czosnku niedźwiedziego

  • 0,25-0,5 łyżeczki soli

  • 0,25-0,5 łyżeczki pieprzu

Składniki

Bardzo lubię czosnek pod każdą postacią, nie tylko za jego zdrowotne właściwości.

Postanowiłam sobie zrobić na kanapki domowe masełko z czosnkiem niedźwiedzim.

Masło z czosnkiem niedźwiedzim

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

23 lutego 2021

#inne, #czosnek niedźwiedzi, #Thermomix

rondel