#inne, #czosnek , #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Bardzo lubię czosnek pod każdą postacią, nie tylko za jego zdrowotne właściwości.
Postanowiłam sobie zrobić na kanapki domowe masełko z czosnkiem niedźwiedzim.
#przepis autorski
250 g masła
5 g suszonego czosnku niedźwiedziego
0,25-0,5 łyżeczki soli
0,25-0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
Wykonanie tradycyjne:
Suszony czosnek niedźwiedzi bardzo drobno pokroić. Dodać do niego miękkie masło, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Gotowe masło przełożyć na folię spożywczą. Uformować walec. Wstawić do lodówki na około 15 minut.
Wykonanie w Thermomixie:
Do naczynia miksującego dać porwany na kawałki suszony czosnek niedźwiedzi, rozdrobnić 40 sekund/obr. 8. Dodać miękkie masło, sól i pieprz, wymieszać 20 sekund/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Ponownie wymieszać 5 sekund/obr. 4. Gotowe masło przełożyć na folię spożywczą. Uformować walec. Wstawić do lodówki na około 15 minut.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: