Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Przesiać mąkę, dodać do niej tłuszcz, posiekać dokładnie nożem. Dodać żółtka, cukier puder oraz miód. Zagnieść dokładnie, żeby powstało gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą. Wstawić na godzinę do lodówki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość około 0,5 cm. Wycinać foremką ciasteczka. Można dorobić im oczy i buzie. Ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w piekarniku nagrzanym 200ºC (termoobieg) około 5-10 minut (u mnie 8 minut). Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Na 170 sztuk:
350 g mąki pszennej
4 czubate łyżki miodu
2 żółtka
180 g masła
5 czubatych łyżek cukru pudru
Idealne na raz do buzi kruche ciasteczka z dodatkiem miodu.
Na prośbę córci rybki mają oczka i buźki ;)
Przepis ze strony https://kulinarneprzeboje.pl/.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#ciasteczka, #desery, #miód