Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Przesiać mąkę, dodać do niej tłuszcz, posiekać dokładnie nożem. Dodać żółtka, cukier puder oraz miód. Zagnieść dokładnie, żeby powstało gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą. Wstawić na godzinę do lodówki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość około 0,5 cm. Wycinać foremką ciasteczka. Można dorobić im oczy i buzie. Ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w piekarniku nagrzanym 200ºC (termoobieg) około 5-10 minut (u mnie 8 minut). Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Sposób przygotowania

Na 170 sztuk:

  • 350 g mąki pszennej

  • 4 czubate łyżki miodu

  • 2 żółtka

  • 180 g masła

  • 5 czubatych łyżek cukru pudru

Składniki

Idealne na raz do buzi kruche ciasteczka z dodatkiem miodu.

Na prośbę córci rybki mają oczka i buźki ;)

Przepis ze strony https://kulinarneprzeboje.pl/.

Miodowe rybki

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

09 lutego 2021

#ciasteczka, #desery, #miód

rondel