#inne, #kapusta, #boczek, #cebula, #czosnek, #cytryna, #sos sojowy
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Najlepsza młoda kapusta, którą zawsze robię ;)
#przepis autorski
pęczek koperku
mała główka młodej kapusty
kawałek boczku wędzonego
1 cebula
3 ząbki czosnku
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki masła
sól
pieprz czarny mielony
1 łyżka sosu sojowego
Wykonanie tradycyjne:
Kapustę drobno poszatkować. Gotować w osolonej wodzie na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Odlać, przestudzić. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Cebulę i czosnek obrać, z boczku zdjąć skórę, wszystko pokroić w drobną kostkę. Na odrobinie masła usmażyć boczek, po chwili dodać do niego cebulę i czosnek. Przesmażyć. Do ugotowanej kapusty dodać przesmażone rzeczy, wcześniej przygotowany koperek, sos sojowy i sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Najlepiej smakuje na ciepło.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: