rondel

#inne, #kapusta, #boczek, #cebula, #czosnek, #cytryna, #sos sojowy

11 czerwca 2023

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Młoda kapusta

Najlepsza młoda kapusta, którą zawsze robię ;)

#przepis autorski

Składniki

  • pęczek koperku

  • mała główka młodej kapusty

  • kawałek boczku wędzonego

  • 1 cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • 3 łyżki soku z cytryny

  • 2 łyżki masła

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • 1 łyżka sosu sojowego

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Kapustę drobno poszatkować. Gotować w osolonej wodzie na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Odlać, przestudzić. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Cebulę i czosnek obrać, z boczku zdjąć skórę, wszystko pokroić w drobną kostkę. Na odrobinie masła usmażyć boczek, po chwili dodać do niego cebulę i czosnek. Przesmażyć. Do ugotowanej kapusty dodać przesmażone rzeczy, wcześniej przygotowany koperek, sos sojowy i sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Najlepiej smakuje na ciepło.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: