Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Ziemniaki obrać/obskrobać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlać wodę, dodać śmietanę, masło, posiekany koperek. Przykryć garnek i chwilę nim potrzepać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Sposób przygotowania

  • małe/średnie ziemniaki młode

  • czubata łyżka koperku (świeżego lub mrożonego)

  • czubata łyżka śmietany 18 %

  • łyżeczka masła (opcjonalnie)

  • sól

  • pieprz czarny mielony

Składniki

Moja ulubiona wersja młodych ziemniaków do obiadu ;)

Młode ziemniaki 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

25 czerwca 2021

#inne, #ziemniaki, #koperek

rondel