#inne, #ziemniaki, #koperek
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Moja ulubiona wersja młodych ziemniaków do obiadu ;)
małe/średnie ziemniaki młode
czubata łyżka koperku (świeżego lub mrożonego)
czubata łyżka śmietany 18 %
łyżeczka masła (opcjonalnie)
sól
pieprz czarny mielony
Wykonanie tradycyjne:
Ziemniaki obrać/obskrobać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlać wodę, dodać śmietanę, masło, posiekany koperek. Przykryć garnek i chwilę nim potrzepać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: