Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Ser zmielić, rozgnieść dokładnie z cukrem. Dodać jajka oraz mąkę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość 1 cm. Wykrawać szklanką o cienkich brzegach większe kółeczka, a kieliszkiem mniejsze kółeczka. W garnku rozgrzewamy olej. Smażymy oponki z dwóch stron aż się ładnie zarumienią.
0,5 kg sera białego półtłustego
0,5 szklanki cukru
3 jajka
3 szklanki mąki pszennej
płaska łyżeczka sody
olej do smażenia
Miałam na te oponki smaka od pewnego czasu, ale dopiero dziś znalazłam chwilę, aby je zrobić ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#oponki, #desery, #ser biały, #soda