Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Przesiać mąkę, dodać do niej miękki tłuszcz, posiekać dobrze nożem. Dodać cukier, mielone orzechy. Wyrobić ciasto. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto (na około 0,5 cm), wyciąć foremką ciasteczka. Układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec w gorącym piekarniku (180ºC, termoobieg) na złoty kolor (15 minut). Gorące obtaczać w cukrze pudrze.

Sposób przygotowania

Na 114 sztuk:

  • 105 g margaryny / masła

  • 35 g cukru pudru + do obtoczenia

  • 40 g orzechów włoskich mielonych

  • 150 g mąki pszennej

Składniki

Miały być rogaliki orzechowe, ale ja zrobiłam inną wersję ;)

Orzechowe podkowy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

16 grudnia 2020

#ciasteczka, #desery, #orzechy

rondel