rondel

 #przetwory, #papryka, #gorczyca, #czosnek, #ocet

16 sierpnia 2021

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Papryka konserwowa

Przepyszna papryka z przepisu mojej Teściowej ;)

Składniki

  • czosnek

  • pieprz w ziarnkach

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • gorczyca

  • papryka

Zalewa:

  • 6 szklanek wody

  • 1 szklanka octu spirytusowego 10 %

  • 2,5 łyżki cukru

  • 2,5 łyżki soli

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, dokładnie umyć. Na dno słoika dać liść laurowy, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, ząbek czosnku i trochę gorczycy. Na to poukładać paprykę. Wszystkie składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować. Zalać paprykę gorącą zalewą, wytrzeć brzegi, natychmiast mocno zakręcić. Włożyć do garnka wyłożonego ściereczką i pasteryzować 15 minut (od momentu zagotowania wody). Po pasteryzacji słoiki obrócić do góry dnem, pozostawić do ostygnięcia.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: