#przetwory, #papryka, #gorczyca, #czosnek, #ocet
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Przepyszna papryka z przepisu mojej Teściowej ;)
czosnek
pieprz w ziarnkach
liść laurowy
ziele angielskie
gorczyca
papryka
Zalewa:
6 szklanek wody
1 szklanka octu spirytusowego 10 %
2,5 łyżki cukru
2,5 łyżki soli
Wykonanie tradycyjne:
Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, dokładnie umyć. Na dno słoika dać liść laurowy, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, ząbek czosnku i trochę gorczycy. Na to poukładać paprykę. Wszystkie składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować. Zalać paprykę gorącą zalewą, wytrzeć brzegi, natychmiast mocno zakręcić. Włożyć do garnka wyłożonego ściereczką i pasteryzować 15 minut (od momentu zagotowania wody). Po pasteryzacji słoiki obrócić do góry dnem, pozostawić do ostygnięcia.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: