rondel

#pasta kanapkowa, #ryba, #makrela wędzona, #ogórki kiszone, #cebula, #inne, #majonez, #musztarda, #Thermomix

06 września 2020

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Pasta z wędzonej makreli

Kolejna pasta w sam raz na śniadanie.

Przepis znalazłam na stronie  https://cookidoo.pl/.

Składniki

  • 50 g cebuli

  • 70 g ogórków kiszonych

  • 200-300 g makreli wędzonej

  • 1 łyżka majonezu

  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej

  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

  • 1/4 łyżeczki soli

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Cebulę obrać, drobno posiekać. Ogórki kiszone pokroić na kawałki. Makrelę wędzoną obrać z ości. Cebulę, ogórki i makrelę, zblendować. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.

 

Wykonanie w Thermomixie:

Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć cebulę obraną, przekrojona na pół oraz ogórki kiszone pokrojone na kawałki, rozdrobnić 5 sekund/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać obraną z ości makrelę wędzoną, majonez, musztardę i pieprz, zmiksować 30 sekund/obr. 4,5. Dodać sól, wymieszać 10 sekund/obroty wsteczne/obr. 3.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: