#pasta kanapkowa, #ryba, #makrela wędzona, #ogórki, #cebula, #inne, #majonez, #musztarda, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Kolejna pasta w sam raz na śniadanie.
Przepis znalazłam na stronie https://cookidoo.pl/ ;)
50 g cebuli
70 g ogórków kiszonych
200-300 g makreli wędzonej
1 łyżka majonezu
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
1/4 łyżeczki soli
Wykonanie tradycyjne:
Cebulę obrać, drobno posiekać. Ogórki kiszone pokroić na kawałki. Makrelę wędzoną obrać z ości. Cebulę, ogórki i makrelę, zblendować. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Wykonanie w Thermomixie:
Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć cebulę obraną, przekrojona na pół oraz ogórki kiszone pokrojone na kawałki, rozdrobnić 5 sekund/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać obraną z ości makrelę wędzoną, majonez, musztardę i pieprz, zmiksować 30 sekund/obr. 4,5. Dodać sól, wymieszać 10 sekund/obroty wsteczne/obr. 3.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave