rondel

#pasta kanapkowa, #ryba, #ogórki kiszone, #cebula, #inne, #majonez, #musztarda, #Thermomix

09 lutego 2021

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Pasta z wędzonej troci

Kolejna pyszna pasta z wędzonej domowej ryby, którą dostałam od Szwagra ;)

Składniki

  • 125 g cebuli  (1 duża)

  • 175 g ogórków kiszonych (8 dużych)

  • 420 g wędzonej troci (1 sztuka)

  • 6 jajek

  • 2 czubate łyżki majonezu

  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej

  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

  • 0,5 łyżeczki soli

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Ogórki kiszone pokroić na kawałki. Obrać z ości wędzoną troć. Cebulę, jajka, ogórki i troć, zblendować. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.

 

Wykonanie w Thermomixie:

Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na kawałki. Do naczynia miksującego włożyć cebulę obraną, przekrojona na cztery części oraz ogórki kiszone pokrojone na kawałki, rozdrobnić 5 sekund/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać obraną z ości wędzoną troć, jajka, majonez, musztardę i pieprz, zmiksować 30 sekund/obr. 4,5. Dodać sól, wymieszać 10 sekund/obroty wsteczne/obr. 3.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: