#pasta kanapkowa, #ryba, #ogórki kiszone, #cebula, #inne, #majonez, #musztarda, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Kolejna pyszna pasta z wędzonej domowej ryby, którą dostałam od Szwagra ;)
125 g cebuli (1 duża)
175 g ogórków kiszonych (8 dużych)
420 g wędzonej troci (1 sztuka)
6 jajek
2 czubate łyżki majonezu
4 łyżeczki musztardy sarepskiej
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
0,5 łyżeczki soli
Wykonanie tradycyjne:
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Ogórki kiszone pokroić na kawałki. Obrać z ości wędzoną troć. Cebulę, jajka, ogórki i troć, zblendować. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Wykonanie w Thermomixie:
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na kawałki. Do naczynia miksującego włożyć cebulę obraną, przekrojona na cztery części oraz ogórki kiszone pokrojone na kawałki, rozdrobnić 5 sekund/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać obraną z ości wędzoną troć, jajka, majonez, musztardę i pieprz, zmiksować 30 sekund/obr. 4,5. Dodać sól, wymieszać 10 sekund/obroty wsteczne/obr. 3.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: