Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Cebulę obrać, posiekać w drobna kostkę. Zeszklić na niewielkiej ilości tłuszczu. Do miski włożyć warzywa z rosołu, obrane mięso z rosołu, zeszklona cebulę, czosnek suszony, słodką paprykę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, pietruszkę, majeranek, bułkę tartą. Całość zmiksować blenderem ręcznym typu żyrafa. Dodać jajko, dokładnie wymieszać. Przełożyć do posmarowanej tłuszczem keksówki, wilgotna dłonią wyrównać wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) przez 45 - 50 minut. 

Sposób przygotowania

  • 310 g mięsa z rosołu (2 skrzydełka, kawałek szpondra wołowego, szyja z kaczki)

  • 250 g warzyw z rosołu (kawałek pora, 1 marchew, 1 pietruszka, kawałek selera)

  • 1 cebula

  • 0,5 łyżeczki czosnku suszonego

  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki

  • 0,25 łyżeczki gałki muszkatołowej

  • 3 łyżki posiekanej pietruszki zielonej

  • 1 łyżeczka soli

  • 0,5 łyżeczki majeranku suszonego

  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

  • 2 łyżki oleju

  • 4 łyżki czubate bułki tartej

  • 1 jajko

Składniki

Super pomysł na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu ;)

Inspirację czerpałam ze strony https://www.lekcjewkuchni.pl/.

Pasztet

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

02 stycznia 2021

#mięsa, #pasztet, #cebula, #czosnek, #gałka muszkatołowa, #majeranek

rondel