#dynia, #czosnek, #oliwa z oliwek, #inne
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Super baza do zup albo jako samodzielna przekąska.
Przepis znalazłam na stronie https://aniagotuje.pl/.
1 kg dyni
0,5 główki czosnku
oliwa z oliwek
sól
Wykonanie tradycyjne:
Dynię dokładnie umyć, usunąć miąższ z pestkami i włóknami. Pokroić na cienkie plasterki w kształcie litery C. Przygotowane kawałki umieścić na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą, posolić. Pomiędzy kawałki dyni rozłożyć nieobrane ząbki czosnku. Piec w piekarniku nagrzanym 180ºC (góra-dół) przez 20 minut.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: