Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Dynię dokładnie umyć, usunąć miąższ z pestkami i włóknami. Dynię pokroić na cienkie plasterki w kształcie litery C. Przygotowane kawałki umieścić na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą, posolić. Pomiędzy kawałki dyni rozłożyć nieobrane ząbki czosnku. Piec w piekarniku nagrzanym 180ºC (góra-dół) przez 20 minut. 

Sposób przygotowania

  • 1 kg dyni

  • 0,5 główki czosnku

  • oliwa z oliwek

  • sól

Składniki

Super baza do zup  albo jako samodzielna przekąska.

Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.

Pieczona dynia

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

20 listopada 2020

#dynia, #czosnek, #oliwa, #inne

rondel