Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść ciasto. Powinno być jednolite w przekroju. Rozwałkować podsypując mąką na grubość około 3 mm. Wycinać pierniczki. Układać na blasze wyłożonej papierem. Piec około 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (termoobieg). Bardzo długo i dobrze się przechowują w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Sposób przygotowania

Na około 71 pierniczków:

  • 300 g mąki pszennej

  • 150 g miodu

  • 50 g cukru pudru

  • 60 g masła

  • 1 jajko

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • 40 g przyprawy do piernika

  • 2 łyżeczki kakao

Składniki

A tu inny przepis na kolejne ciasteczka pierniczki.

Znalazłam go na stronie http://www.mojewypieki.com/.

Troszkę go przerobiłam ;)

Pierniczki II

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

30 listopada 2020

#ciasteczka, #desery, #pierniczki, #przyprawa do piernika, #miód, #kakao, #soda

rondel