#kurczak, #dania główne, #mięsa, #boczek, #przyprawa do kurczaka, #olej
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Ciekawa alternatywa dla kotletów z piersi z kurczaka.
Przepis znalazłam na stronie https://www.olgasmile.com/.
Odrobinę go przerobiłam ;)
2 piersi z kurczaka
10 plasterków boczku parzonego wędzonego
sól
przyprawa do kurczaka
4 łyżki oleju
0,5 szklanki wody
Wykonanie tradycyjne:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem. Dokładnie natrzeć solą i przyprawą do kurczaka. Każdą pierś dokładnie owinąć plastrami boczku. Ułożyć na blasze, na której dno wylać olej i wodę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) około 40 - 50 minut (w zależności od grubości piersi).
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: