Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Ogórki dokładnie umyć, obrać, pokroić w słupki. Na dno słoika dać liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego i trochę koperku. Na to poukładać ogórki. Wszystkie składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować. Zalać ogórki gorącą zalewą, wytrzeć brzegi, natychmiast mocno zakręcić. Włożyć do garnka wyłożonego ściereczką i pasteryzować 5 minut (od momentu zagotowania wody). Po pasteryzacji słoiki obrócić do góry dnem, pozostawić do ostygnięcia.

Sposób przygotowania

  • koperek

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • ogórki

Zalewa:

  • 1 l wody

  • 0,5 szklanki octu

  • 0,75 szklanki cukru

  • 3 płaskie łyżki soli

  • 3 czubate łyżeczki musztardy

Składniki

Kolejny niezawodny przepis mojej Teściowej ;)

Pikle

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

16 sierpnia 2021

 #przetwory, #ogórki, #koperek, #musztarda, #ocet

rondel