Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Ziemniaki obrać, dokładnie umyć i zetrzeć razem z obraną cebulą na tarce o grubych oczkach. Dodać do nich mleko, jajko, cukier, bułkę tartą i mąkę. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

 

Wykonanie w Thermomixie:

Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, podzielić na ósemki. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, cebulę, dodać do nich jajko, mleko, cukier, sól, pieprz oraz mąkę. Rozdrobnić 30-40 sekund / obr. 5. Przełożyć do innego naczynia. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Sposób przygotowania

  • 1,5 kg ziemniaków

  • 2 średnie cebule

  • 0,5 szklanki mleka

  • 1 jajko

  • 0,5 łyżeczki cukru

  • 0,5 szklanki bułki tartej

  • mąka

  • sól

  • pieprz

Składniki

Dzisiaj na obiad moje ulubione danie.

Mogłabym je jeść codziennie ;)

Placki ziemniaczane IV

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

13 listopada 2020

#placki, #dania główne, #ziemniaki, #cebula, #Thermomix

rondel