Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Wszystkie składniki włożyć do miski. Miskę umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszać czas od czasu, aż wszystko połączy się ze sobą na jednolitą masę. Gotową polewą polać ciasto lub użyć jako bazę do obtaczania ciasteczek. 

 

Wykonanie w Thermomixie:

Do czystego i suchego naczynia wlać mleko, dać masło pokrojone na kawałki oraz cukier puder, podgrzewać 3 minuty/50°C/obr. 2. Dodać przesiane kakao, wymieszać 2 minuty/obr. 2. Gotową polewą polać ciasto lub użyć jako bazę do obtaczania ciasteczek. 

Sposób przygotowania

  • 200 g masła

  • 250 g cukru pudru  (sposób wykonania tutaj)

  • 50 g kakao

  • 10 łyżek mleka 

Składniki

Najlepsza polewa czekoladowa do wszelkich ciast i nie tylko.

Przepis dostałam od Teściowej :)

Polewa czekoladowa 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

18 grudnia 2020

#polewa, #kakao, #inne, #cukier puder, #Thermomix

rondel