#polewa, #kakao, #inne, #cukier puder, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Najlepsza polewa czekoladowa do wszelkich ciast i nie tylko.
Przepis dostałam od Teściowej :)
200 g masła
250 g cukru pudru (sposób przygotowania tutaj)
50 g kakao
10 łyżek mleka
Wykonanie tradycyjne:
Wszystkie składniki włożyć do miski. Miskę umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszać czas od czasu, aż wszystko połączy się ze sobą na jednolitą masę. Gotową polewą polać ciasto lub użyć jako bazę do obtaczania ciasteczek.
Wykonanie w Thermomixie:
Do czystego i suchego naczynia wlać mleko, dać masło pokrojone na kawałki oraz cukier puder, podgrzewać 3 minuty/50°C/obr. 2. Dodać przesiane kakao, wymieszać 2 minuty/obr. 2. Gotową polewą polać ciasto lub użyć jako bazę do obtaczania ciasteczek.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: