#polewa, #kakao, #inne, #cukier puder, #czekolada
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Idealna polewa do pierniczków i nie tylko.
Przepis znalazłam na stronie https://orchideli.com/.
Odrobinę go przerobiłam ;)
200 g cukru pudru (sposób przygotowania tutaj)
15 g kakao
10 g miodu + 1 łyżka gorącej wody
4 - 6 łyżek gorącej wody
25 g czekolady mlecznej
25 g czekolady gorzkiej 64 %
Wykonanie tradycyjne:
Połamane na kawałki czekolady włożyć do miski. Miskę umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszać czas od czasu, aż czekolada się rozpuści. Miód rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody. Cukier puder wraz z kakao przesiać do miski. Dodać do nich rozpuszczone składniki oraz gorącą wodę (jej ilość zależy jaką gęstość polewy chcemy uzyskać). Gotową polewą polać ciasto lub użyć jako bazę do obtaczania ciasteczek. Zostawić na kilka godzin do zastygnięcia.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: