Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na dwóch łyżeczkach masła. Seler, marchewkę, pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli, razem chwilę smażyć. Wlać rosół / bulion drobiowy, dusić na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Resztę masła rozpuścić, dodać do niego mąkę, smażyć ciągle mieszając, aż mąką będzie jasnozłota. Dodać razem z pokrojonym na kawałeczki mięsem z kurczaka do warzyw. Dokładnie wymieszać, chwilę razem podusić. Pod koniec wlać śmietankę 30 %, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. 

Sposób przygotowania

  • 1 udko pieczone w piekarniku z dnia poprzedniego

  • kawałek selera

  • 1 pietruszka w korzeniu

  • 1 marchewka

  • 250 ml rosołu / bulionu drobiowego

  • 3 łyżeczki masła

  • 1 łyżeczka mąki pszennej

  • 1 cebula

  • 100 ml śmietanki 30%

  • sól

  • pieprz czarny mielony

Składniki

Szybki sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu lub pieczonego udka z piekarnika ;)

Potrawka z kurczaka

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

28 września 2020

#potrawka, #kurczak, #cebula, #marchewka, #seler, #pietruszka, #dania główne

rondel