Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na dwóch łyżeczkach masła. Seler, marchewkę, pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli, razem chwilę smażyć. Wlać rosół / bulion drobiowy, dusić na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Resztę masła rozpuścić, dodać do niego mąkę, smażyć ciągle mieszając, aż mąką będzie jasnozłota. Dodać razem z pokrojonym na kawałeczki mięsem z kurczaka do warzyw. Dokładnie wymieszać, chwilę razem podusić. Pod koniec wlać śmietankę 30 %, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
1 udko pieczone w piekarniku z dnia poprzedniego
kawałek selera
1 pietruszka w korzeniu
1 marchewka
250 ml rosołu / bulionu drobiowego
3 łyżeczki masła
1 łyżeczka mąki pszennej
1 cebula
100 ml śmietanki 30%
sól
pieprz czarny mielony
Szybki sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu lub pieczonego udka z piekarnika ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#potrawka, #kurczak, #cebula, #marchewka, #seler, #pietruszka, #śmietanka 30 %, #dania główne