Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Do miski wsypać suszoną włoszczyznę, dodać czosnek, kurkumę i sól, Wymieszać. Przesypać do malaksera, zblendować/zmielić. Przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika.
Wykonanie w Thermomixie:
Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać suszoną włoszczyznę, dodać czosnek, kurkumę i sól, zmielić 20 sekund/obr. 10. Przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika.
270 g suszonej włoszczyzny (por, cebula, marchew, pietruszka, seler)
2 łyżki czosnku suszonego
100 g soli gruboziarnistej
20 g kurkumy
Kolejna wersja domowej vegety ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#przyprawa, #inne, #czosnek, #kurkuma, #włoszczyzna, #Thermomix