rondel

#ciasteczka, #desery, #kokos, #czekolada, #śmietanka 30 %, #rum

15 grudnia 2020

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Rafaello

Uwielbiam te kokosowe kuleczki pod każdą postacią ;)
Przepis dostałam od Szwagierki.

Składniki

  • 3/4 szklanki śmietanki 30%

  • 3 czekolady białe

  • 100 g wiórek kokosowych + do obtaczania

  • 50 g masła

  • rum

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Śmietankę 30 % gotować z wiórkami kokosowymi. Cały czas mieszając dodać czekoladę. Gdy się rozpuści zdjąć garnek z ognia. Masło utrzeć. Cały czas ucierając dodawać zagotowaną masę i trochę rumu. Gotową masę odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie formować kulki, obtaczać w kokosie.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: