Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Śmietanę gotować z kokosem. Cały czas mieszając dodać czekoladę. Gdy się rozpuści zdjąć garnek z ognia. Masło utrzeć. Cały czas ucierając dodawać zagotowaną masę i trochę rumu. Gotową masę odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie formować kulki, obtaczać w kokosie.

Sposób przygotowania

  • 3/4 szklanki śmietany 30%

  • 3 czekolady białe

  • 100 g kokosu + do obtaczania

  • 50 g masła

  • rum

Składniki

Uwielbiam te kokosowe kuleczki pod każdą postacią ;)

Rafaello

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

15 grudnia 2020

#ciasteczka, #desery, #kokos, #czekolada, #rum

rondel