#mięsa, #dania główne, #kurczak, #ser żółty, #olej, #panierka
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszna i szybka alternatywa dla zwykłych kotletów z piersi z kurczaka.
#przepis autorski
1 pierś z kurczaka
kawałek sera żółtego
olej do smażenia
pieprz czarny mielony
sól
1 jajko
mąka pszenna do obtoczenia
bułka tarta
Wykonanie tradycyjne:
Pierś z kurczaka oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozbić jak najcieniej, posolić i popieprzyć. Do środka wsadzić po kawałku sera, zwinąć jak roladę, boki zawinąć pod spód. Następnie obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju. Po usmażeniu zdjąć na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: