Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Marchewkę, seler, pietruszkę dokładnie umyć, obrać, wrzucić do garnka. Resztę składników wrzucić do warzyw, zalać wodą. Cebulę obrać, przekroić na pół, opalić nad ogniem. Dorzucić do garnka. Gotować na małym ogniu min. dwie godziny. Doprawić solą, pieprzem, vegetą do smaku. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Przed podaniem na stół posypać świeżą, pokrojoną natką pietruszki.

Sposób przygotowania

  • porcja rosołowa

  • kawałek szpondru

  • ziele angielskie

  • pieprz w ziarnkach

  • liść laurowy

  • zasuszony liść magii

  • kawałek selera 

  • pietruszka w korzeniu

  • marchewka

  • kawałek pora

  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • gryncajg (można pominąć)

  • vegeta (opcjonalnie)

  • makaron

Składniki

Niedzielny obiad nie może być bez rosołu ;)

Rosół

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

13 września 2020

#zupa, #cebula, #marchew, #seler, #pietruszka, #por

rondel