Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Kości wieprzowe opłukać, wrzucić do garnka. Marchewkę, seler, pietruszkę dokładnie umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dorzucić do kości. Umyty por, obrany czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, trochę gryncajgu, vegetty i soli dorzucić do garnka. Całość zalać wodą. Cebulę obrać, przekroić na pół, opalić nad ogniem. Dodać do reszty składników. Gotować na małym ogniu min. dwie godziny. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Makaron / ryż ugotować w osolonej wodzie. Przed podaniem na stół posypać świeżą, pokrojoną natką pietruszki.

Sposób przygotowania

  • kości wieprzowe np. ze schabu

  • 3 ziarenka ziela angielskiego

  • 4 ziarenka pieprz w ziarnkach

  • 1 liść laurowy

  • kawałek selera

  • 1 pietruszka w korzeniu

  • 2 marchewki

  • kawałek pora

  • 4 ząbki czosnku

  • 1 cebula

  • sól

  • pieprz czarny mielony 

  • gryncajg (można pominąć)

  • vegeta (opcjonalnie)

  • maggi

  • woda

  • makaron / ryż

Składniki

Czasem mam ochotę na inny rodzaj rosołu.

Nie klasyczny drobiowy czy drobiowo-wieprzowy, a  sam wieprzowy.

Przepis dostałam kiedyś od Teściowej ;)

Rosół wieprzowy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

12 listopada 2020

#rosół, #zupa, #cebula, #por, #czosnek, #ryż, #makaron, #marchewka, #seler, #pietruszka

rondel