Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Kości wieprzowe opłukać, wrzucić do garnka. Marchewkę, seler, pietruszkę dokładnie umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dorzucić do kości. Umyty por, obrany czosnek, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego, kilka ziarenek pieprzu, trochę gryncajgu, vegetty i soli dorzucić do garnka. Całość zalać wodą. Cebulę obrać, przekroić na pół, opalić nad ogniem. Dodać do reszty składników. Gotować na małym ogniu min. dwie godziny. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Makaron / ryż ugotować w osolonej wodzie. Przed podaniem na stół posypać świeżą, pokrojoną natką pietruszki.

Sposób przygotowania

  • kości wieprzowe np. ze schabu

  • ziele angielskie

  • pieprz w ziarnkach

  • liść laurowy

  • kawałek selera

  • 1 pietruszka w korzeniu

  • 2 marchewki

  • kawałek pora

  • 4 ząbki czosnku

  • 1 cebula

  • sól

  • pieprz

  • gryncajg (można pominąć)

  • vegeta (opcjonalnie)

  • maggi

  • woda

  • makaron / ryż

Składniki

Czasem mam ochotę na inny rodzaj rosołu.

Nie klasyczny drobiowy czy drobiowo-wieprzowy, a  sam wieprzowy.

Przepis dostałam kiedyś od Teściowej ;)

Rosół wieprzowy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

12 listopada 2020

#rosół, #zupa, #cebula, #por, #czosnek, #ryż, #marchew, #seler, #pietruszka

rondel