Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Schab umyć szybko i sprawnie pod bieżącą zimną wodą. Dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Nie odcinać włókien ani tłuszczu, zabezpieczają mięso przed wyschnięciem w piekarniku. W miseczce dokładnie wymieszać sól, przyprawę zioła kuchni polskiej, pieprz, miód oraz ketchup. Umyty i osuszony schab można zwinąć w kilku miejscach nicią do pieczenia mięsa. Mięso natrzeć dokładnie papką z przyszykowanych rzeczy. Zawinąć szczelnie w folię spożywczą, odstawić do lodówki na 12 do 24 godzin. Mięso wraz z marynatą umieścić w naczyniu żaroodpornym, przykryć i wsadzić do zimnego piekarnika. Po uzyskaniu temperatury 180ºC (góra-dół) piec 60 minut. Po tym czasie odkryć i piec jeszcze 20 minut.

Sposób przygotowania

  • 1 kg schabu bez kości

  • 1,5 łyżeczki soli

  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

  • 1 łyżka ziół kuchni polskiej

  • 2-3 łyżki miodu

  • szklanka pikantnego ketchupu

Składniki

Pyszny, o lekko miodowym posmaku schab pieczony.

Przepis ze strony https://szpileczkiibabeczki.pl/.

Odrobine go przerobiłam.

Schab pieczony II

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

18 czerwca 2021

#schab, #mięsa, #miód, #ketchup, #inne

rondel