#inne, #ser żółty, #olej, #panierka
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Bardzo popularna potrawa na Śląsku Cieszyńskim i w Czechach ;)
kawałek sera żółtego
mąka
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie tradycyjne:
Ser pokroić na kawałki. Następnie obtoczyć w mącę, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Potem znowu w jajkach i bułce tartej. Tak gotowy ser smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Podawać na ciepło.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: