#inne, #kiełbasa, #cebula, #olej, #pieprz cayenne
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Smak smażonej kiełbasy z cebulą kojarzy mi się z dzieciństwem.
Nadaje się zarówno na śniadanie jak i do obiadu ;)
2 kiełbasy śląskie
1 cebula
szczypta cukru
szczypta pieprzu cayenne
olej do smażenia
Wykonanie tradycyjne:
Kiełbasę naciąć z obydwóch stron. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć na rumiano, ściągnąć z patelni. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na tym samym tłuszczu co kiełbasę zeszklić cebulę posypaną cukrem i cayenne (do smaku). Pod koniec smażenia dorzucić do cebuli kiełbasę, przykryć. Dusić pod przykryciem jeszcze około 10 minut. Podawać z ketchupem lub musztardą.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: