Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Kiełbasę naciąć z obydwóch stron. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć na rumiano, ściągnąć z patelni. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na tym samym tłuszczu co kiełbasę zeszklić cebulę posypaną cukrem i cayenne (do smaku). Pod koniec smażenia dorzucić do cebuli kiełbasę, przykryć. Dusić pod przykryciem jeszcze około 10 minut. Podawać z ketchupem lub musztardą.

Sposób przygotowania

  • 2 kiełbasy śląskie

  • 1 cebula

  • szczypta cukru

  • odrobina pieprzu cayenne

  • olej do smażenia

Składniki

Smak smażonej kiełbasy z cebulą kojarzy mi się z dzieciństwem. Nadaje się zarówno na śniadanie jak i do obiadu ;)

Smażona kiełbasa z cebulą

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

16 września 2020

#inne, #kiełbasa, #cebula, #pieprz cayenne

rondel