#sos, #inne, #sos beszamelowy, #gałka muszkatołowa, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Idealny do lasagne i canaeloni, ale nie tylko ;)
50 g masła
2 kopiaste łyżki mąki pszennej
2 szklanki mleka
0,5 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
Wykonanie tradycyjne:
Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć masło, roztopić 3 minuty/100°C/obr. 1. Dodać mąkę, gotować 3 minuty/100°C/obr. 1. Dodać mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, podgrzewać 6 minut/90°C/obr. 4.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: