Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle klarowanym. Pieczarki obrać, pokroić w plastry, wrzucić do cebuli. Smażyć 2-3 minut. Dodać sos sojowy i rosół. Śmietanę dokładnie zmieszać z mąką, wlać na patelnię. Doprawić solą i pieprzem do smaku, posypać posiekanym koperkiem. Dokładnie wymieszać.
0,5 kg pieczarek
2 średnie cebule
masło klarowane do smażenia
8 łyżek rosołu
500 g śmietany 18%
2 łyżeczki mąki
łyżeczka sosu sojowego
sól
pieprz
koperek
Zachciało mi się ostatnio jakiegoś fajnego sosu pieczarkowego.
Tak powstał oto ten przepis.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#sos, #inne, #pieczarki, #cebula, #sos sojowy, #koperek