Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle klarowanym. Pieczarki obrać, pokroić w plastry, wrzucić do cebuli. Smażyć 2-3 minut. Dodać sos sojowy i rosół. Śmietanę dokładnie zmieszać z mąką, wlać na patelnię. Doprawić solą i pieprzem do smaku, posypać posiekanym koperkiem. Dokładnie wymieszać.

Sposób przygotowania

  • 0,5 kg pieczarek

  • 2 średnie cebule

  • masło klarowane do smażenia

  • 8 łyżek rosołu

  • 500 g śmietany 18% 

  • 2 łyżeczki mąki

  • łyżeczka sosu sojowego

  • sól

  • pieprz

  • koperek

Składniki

Zachciało mi się ostatnio jakiegoś fajnego sosu pieczarkowego.

Tak powstał oto ten przepis.

Sos pieczarkowy

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

17 września 2020

#sos, #inne, #pieczarki, #cebula, #sos sojowy, #koperek

rondel