#surówka, #kapusta kiszona, #cebula, #marchewka, #jabłka, #oliwa z oliwek, #olej, #inne, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Prosty przepis na pyszną surówkę nadającą się rewelacyjnie do ryby i nie tylko.
Przepis znalazłam na stronie https://cookidoo.pl/.
U mnie podwójna porcja;)
500 g kapusty kiszonej
130 g marchewki
100 g jabłka
100 g cebuli
1 płaska łyżeczka cukru
30 g oliwy z oliwek / oleju rzepakowego
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
Wykonanie tradycyjne:
Kapustę przepłukać zimną wodą, dokładnie odcisnąć, pokroić. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na maleńkie kawałki. Cebulę obrać, pokroić na bardzo drobną kostkę. Dodać cukier, oliwę z oliwek / olej. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wykonanie w Thermomixie:
Kapustę przepłukać zimną wodą, dokładnie odcisnąć. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Marchewkę obrać, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć jabłka, marchewkę, cebulę, oliwę, cukier, sól i pieprz, rozdrobnić 5 sekund/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać kapustę kiszoną, rozdrobnić 5 sekund/obr. 5.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: