Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Kapustę przepłukać zimną wodą, dokładnie odcisnąć, pokroić. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na maleńkie kawałki. Cebulę obrać, pokroić na bardzo drobną kostkę. Dodać cukier, oliwę/olej. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

 

Wykonanie w Thermomixie:

Kapustę przepłukać zimną wodą, dokładnie odcisnąć. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Marchewkę obrać, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, marchewkę, cebulę, oliwę, cukier, sól i pieprz, rozdrobnić 5 sekund/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać kapustę kiszoną, rozdrobnić 5 sekund/obr. 5. 

Sposób przygotowania

  • 500 g kapusty kiszonej

  • 130 g marchewki

  • 100 g jabłka

  • 100 g cebuli

  • 1 płaska łyżeczka cukru

  • 30 g oliwy z oliwek / oleju rzepakowego

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 0,5 łyżeczki pieprzu

Składniki

Prosty przepis na pyszną surówkę nadającą się rewelacyjnie do ryby i nie tylko, przepis ze strony https://cookidoo.pl/.

U mnie podwójna porcja;)

Surówka z kapusty kiszonej

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

25 września 2020

#surówka, #kapusta, #cebula, #oliwa, #inne, #Thermomix

rondel