#dania główne, #szparagi zielone, #szynka szwarcwaldzka, #sezam, #oliwa z oliwek
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszny dodatek do obiadu.
Inspirację czerpałam ze strony https://aniastarmach.pl/.
2 pęczki szparagów zielonych
2 opakowania szynki szwarcwaldzkiej
pieprz czarny mielony
sól
oliwa z oliwek
Wykonanie tradycyjne:
Szparagi umyć delikatnie pod zimną wodą. Odciąć zdrewniałe końcówki. Dokładnie osuszyć szparagi na ręczniku papierowym. Podgotować w osolonej wodzie około 2 minut. Lekko przestudzić, owinąć w szynkę szwarcwaldzką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posolić, popieprzyć, spryskać oliwą z oliwek, posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) około 20 minut. Najlepiej smakują podane jajkiem sadzonym.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: