Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Ziemniaki obrać, dokładnie umyć i zetrzeć razem z obraną cebulą na tarce o bardzo grubych oczkach lub pokroić na cienkie słupki. Dodać do nich sól, pieprz i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Sposób przygotowania

  • 7 średnich ziemniaków

  • 0,5 cebuli

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 0,5 łyżeczki pieprzu

  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Składniki

Każda wariacja na temat placków ziemniaczanych musi być przeze mnie sprawdzona.

Przepis ze strony https://kulinarnapolska.org/.

Odrobine go przerobiłam ;)

Szwajcarskie placki ziemniaczane rösti 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

15 kwietnia 2021

#placki, #dania główne, #ziemniaki, #cebula, #mąka ziemniaczana

rondel