Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Grzyby rozmrozić. Cebulę obrać, drobno posiekać. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek pokroić bardzo drobno. Na oliwie usmażyć szynkę, po chwili dodać do niej cebulę, zeszklić. Wlać śmietankę, chwilę pogotować. Dać czosnek, grzyby oraz połamany na kawałeczki serek. Zostawić na małym ogniu, aż do rozpuszczenia serka. Zetrzeć imbir na tarce na drobnych oczkach. Doprawić solą, pieprzem, curry i sosem sojowym do smaku. Do głębokiego talerza przełożyć ryż, polać sosem.
100 g suchego ryżu
6 plasterków szynki serrano dojrzewającej
1 cebula
6 zasuszonych liści czosnku niedźwiedziego
3 łyżki oliwy z oliwek
1-2 łyżki sosu sojowego
pół serka topionego
mała śmietanka 30%
pół woreczka mrożonych grzybów
szczypta curry
kawałek imbiru
sól
pieprz
Szybkie w przygotowaniu i bardzo sycące danie na obiad ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#dania główne, #sos, #grzyby, #ryż, #szynka serrano, #cebula, #oliwa, #sos sojowy, #serek topiony, #curry, #imbir