Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Grzyby rozmrozić. Cebulę obrać, drobno posiekać. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek pokroić bardzo drobno. Na oliwie usmażyć szynkę, po chwili dodać do niej cebulę, zeszklić. Wlać śmietankę 30 %, chwilę pogotować. Dać czosnek, grzyby oraz połamany na kawałeczki serek. Zostawić na małym ogniu, aż do rozpuszczenia serka. Zetrzeć imbir na tarce na drobnych oczkach. Doprawić solą, pieprzem, curry i sosem sojowym do smaku. Do głębokiego talerza przełożyć ryż, polać sosem.

Sposób przygotowania

  • 100 g suchego ryżu

  • 6 plasterków szynki serrano dojrzewającej

  • 1 cebula

  • 6 zasuszonych liści czosnku niedźwiedziego

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 1-2 łyżki sosu sojowego

  • pół serka topionego

  • mała śmietanka 30%

  • pół woreczka mrożonych grzybów

  • szczypta curry

  • kawałek imbiru

  • sól

  • pieprz

Składniki

Szybkie w przygotowaniu i bardzo sycące danie na obiad ;)

Szynka serrano w sosie śmietanowo - serowo - grzybowym

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

21 grudnia 2020

#dania główne, #sos, #grzyby, #ryż, #szynka serrano, #cebula, #oliwa, #sos sojowy, #serek topiony, #curry, #imbir

rondel