Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Piekarnik rozgrzać do 220°C. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Rozetrzeć z solą, wymieszać dokładnie z resztą składników. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić na 0,5 cm plasterki. Osuszyć na papierowym ręczniku. Każdy z nich dokładnie posmarować przygotowaną mieszanką. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec około 30 minut (góra-dół).

Sposób przygotowania

  • 6 dużych ziemniaków

  • 3 duże ząbki czosnku

  • 0,25 łyżeczki ostrej papryki

  • 1 łyżeczka soli

  • 3 łyżki oleju

  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki

Składniki

Banalny przepis na ziemniaki w innej odsłonie.

Przepis znalazłam na stronie https://zpierwszegotloczenia.pl/ .

Talarki ziemniaczane

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

07 listopada 2020

#ziemniaki, #czosnek, #dania główne

rondel