Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Wodę z cukrem i tłuszczem zagotować. Lekko przestudzić. Dodać do mleka w proszku, dokładnie wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać przesiane kakao, do drugiej 2 łyżeczki mleka w proszku. Przekładać wafle na przemian masą jasną i ciemną. Odstawić w zimne miejsce do zastygnięcia.

Sposób przygotowania

  • 250 g masła

  • 1 szklanka cukru

  • 0,5 szklanki wody

  • 250 g mleka w proszku + 2 łyżeczki

  • 2 łyżeczki kakao

  • 5 wafli tortowych

Składniki

Przepis znaleziony na stronie http://zpierwszegotloczenia.pl/.

W smaku i składnikach podobny do tego, z którego robię swoje czekoladki.

Odrobinę go przerobiłam ;)

Wafle podwójne (z masą mleczną i kakaową)

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

06 września 2020

#wafle, #desery, #masa, #kakao, #mleko w proszku

rondel