#wątróbka, #mięso, #dania główne, #cebula, #sos sojowy
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Połączenie mojej inwencji twórczej z przepisem znalezionym w sieci.
Przepis znalazłam na stronie http://kotlet.tv/ .
Odrobine go przerobiłam ;)
250 g wątróbki drobiowej
5 łyżek masła
2 małe cebule
mąka pszenna
mleko
sos sojowy
Wykonanie tradycyjne:
Wątróbkę oczyścić z wystających żyłek i błonek, opłukać. Następnie każdy kawałek zamoczyć w mleku i obtoczyć w mące. Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła, położyć wątróbkę. Obsmażyć z dwóch stron. Po przewróceniu na drugą stronę nakłuć widelcem. Cebulę pokroić na cienkie plasterki i zeszklić na 2 łyżkach masłach. Potem wrzucić ją do wątróbki. Doprawić dwoma łyżkami sosu sojowego, wymieszać. Smażyć razem jeszcze kilka minut.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: