Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Wątróbkę oczyścić z wystających żyłek i błonek, opłukać. Następnie każdy kawałek zamoczyć w mleku i obtoczyć w mące. Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła, położyć wątróbkę. Obsmażyć z dwóch stron. Po przewróceniu na drugą stronę nakłuć widelcem. Cebulę pokroić na cienkie plasterki i zeszklić na 2 łyżkach masłach. Potem wrzucić ją do wątróbki. Doprawić dwoma łyżkami maggi, wymieszać. Smażyć razem jeszcze kilka minut.
250 g wątróbki drobiowej
5 łyżek masła
2 małe cebule
mąka
mleko
przyprawa do zup maggi
Połączenie mojej inwencji twórczej z przepisem znalezionym na stronie http://kotlet.tv/ ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#wątróbka, #mięso, #dania główne, #cebula