Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Wątróbkę oczyścić z wystających żyłek i błonek, opłukać. Następnie każdy kawałek zamoczyć w mleku i obtoczyć  w mące. Na patelni rozpuścić 3 łyżki masła, położyć wątróbkę. Obsmażyć z dwóch stron. Po przewróceniu na drugą stronę nakłuć widelcem. Cebulę pokroić na cienkie plasterki i zeszklić na 2 łyżkach masłach. Potem wrzucić ją do wątróbki. Doprawić dwoma łyżkami maggi, wymieszać. Smażyć razem jeszcze kilka minut.

Sposób przygotowania

  • 250 g wątróbki drobiowej

  • 5 łyżek masła

  • 2 małe cebule

  • mąka

  • mleko

  • przyprawa do zup maggi

Składniki

Połączenie mojej inwencji twórczej z przepisem znalezionym na stronie http://kotlet.tv/ ;)

Wątróbka drobiowa z cebulką

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

12 listopada 2020

#wątróbka, #mięso, #dania główne, #cebula 

rondel