Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Ziemniaki dokładnie umyć. Zalać zimną wodą, postawić na gaz. Gotować od momentu, aż woda zawrze około 20 minut, następnie odcedzić. Podgotowne ziemniaki obrać, pokroić na kawałki. Na patelnię dać połowę oliwy, wrzucić ziemniaki, rumienić co chwilę delikatnie mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać. Por i kiełbasę pokroić na pół plasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, drobno pokroić.  Na drugą patelnię wlać oliwę, dodać cebulę i por, dusić przez chwilę. Dodać kiełbasę oraz paprykę, smażyć aż warzywa będą miękkie co jakiś czas mieszając. Warzywa z kiełbasą wrzucić do ziemniaków. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką oraz ziołami kuchni polskiej. Na końcu dodać stary ser. Podgrzewać na małym ogniu, aż się ser roztopi.

Sposób przygotowania

  • 10 średnich ziemniaków

  • 1 papryka czerwona

  • 0,5 cebuli

  • kawałek pora

  • 1 kiełbasa podwawelska

  • 6 łyżek oliwy z oliwek

  • kawałek sera żółtego

  • pieprz

  • sól

  • papryka słodka mielona

  • zioła kuchni polskiej

Składniki

Chodziły za mną smażone ziemniaki z patelni, ale nie takie same tylko z czymś.

I tak powstał ten przepis ;)

Wiejska patelnia

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

01 lutego 2021

#dania główne, #por, #cebula, #ziemniaki, #papryka czerwona, #oliwa z oliwek

rondel