#żeberka, #mięsa, #dania obiadowe, #musztarda, #ketchup, #sos sojowy, #papryka, #czosnek
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszne żeberka pieczone w rękawie.
Przepis znalazłam na stronie https://poprostu-jedzenie.blogspot.com/.
To moje ulubione żeberka ;)
ok. 1,2 kg żeberek
2 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka pikantnego ketchupu
2 łyżki sosu sojowego
2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę)
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
rękaw do pieczenia
Wykonanie tradycyjne:
Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze porcje, wrzucić do miski. W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Każdą porcję żeberek dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć, odstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie przełożyć mięso do rękawa, dokładnie zawiązać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190ºC (termoobieg) przez 60 - 75 minut (w zależności od grubości żeberek). Po tym czasie rozciąć, piec jeszcze 15 minut.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: