Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze porcje, wrzucić do większej miski. W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Każdą porcję żeberek dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć, odstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie przełożyć mięso do rękawa, dokładnie zawiązać. Piec żeberka godzinę w piekarniku nagrzanym do 190ºC (termoobieg). Po tym czasie rozciąć, piec jeszcze 15 minut.

Sposób przygotowania

  • ok. 1,2 kg żeberek

  • 2 łyżki musztardy sarepskiej

  • 1 łyżka pikantnego ketchupu 

  • 2 łyżki sosu sojowego

  • 2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę)

  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki

  • rękaw do pieczenia

Składniki

Pyszne żeberka pieczone w rękawie.

Przepis pochodzi ze strony https://poprostu-jedzenie.blogspot.com/.

Żeberka pieczone 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

26 września 2020

#żeberka, #mięsa, #dania obiadowe, #sos sojowy, #czosnek

rondel