rondel

#żeberka, #mięsa, #dania obiadowe, #musztarda, #ketchup, #sos sojowy, #papryka, #czosnek

26 września 2020

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Żeberka pieczone 

Pyszne żeberka pieczone w rękawie.

Przepis znalazłam na stronie https://poprostu-jedzenie.blogspot.com/.

To moje ulubione żeberka ;)

Składniki

  • ok. 1,2 kg żeberek

  • 2 łyżki musztardy sarepskiej

  • 1 łyżka pikantnego ketchupu 

  • 2 łyżki sosu sojowego

  • 2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę)

  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej

  • rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze porcje, wrzucić do miski. W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty. Każdą porcję żeberek dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć, odstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie przełożyć mięso do rękawa, dokładnie zawiązać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190ºC (termoobieg) przez 60 - 75 minut (w zależności od grubości żeberek). Po tym czasie rozciąć, piec jeszcze 15 minut.

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: