Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Jajka z cukrem utrzeć na jednolitą masę. Cały czas ucierając dodawać do niej po trochu: mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, wody i oleju. Następnie rozdzielić ciasto na połowę. Do jednej części dodać resztę mąki, do drugiej przesiane kakao. Każdą dokładnie, delikatnie wymieszać. Kłaść ciasto naprzemiennie po 3 łyżki z każdej części na środek wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy, aż do wykorzystania całości ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C (góra-dół), aż będzie odchodzić od brzegów (40 minut). Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
5 jajek
1,5 szklanki cukru
1 szklanka wody
1 szklanka oleju
3 szklanki mąki pszennej (0,5 szklanki odsypać)
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
cukier puder do oprószenia (opcjonalnie, sposób przygotowania tutaj)
Ulubione ciasto mojego syna ;)
Przepis dostałam od Teściowej.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#desery, #ciasta, #kakako, #olej, #proszek do pieczenia