Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Jajka z cukrem utrzeć na jednolitą masę. Cały czas ucierając dodawać do niej po trochu: mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, wody i oleju. Następnie rozdzielić ciasto na połowę. Do jednej części dodać resztę mąki, do drugiej przesiane kakao. Każdą dokładnie, delikatnie wymieszać. Kłaść ciasto naprzemiennie po 3 łyżki z każdej części na środek wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy, aż do wykorzystania całości ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C (góra-dół), aż będzie odchodzić od brzegów (40 minut). Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Sposób przygotowania

  • 5 jajek

  • 1,5 szklanki cukru

  • 1 szklanka wody

  • 1 szklanka oleju

  • 3 szklanki mąki pszennej (0,5 szklanki odsypać)

  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 2 łyżki kakao

Składniki

Ulubione ciasto mojego syna ;)

Przepis dostałam od Teściowej.

Zebra

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

05 stycznia 2021

#desery, #ciasta, #kakako

rondel