Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać masło i oliwę z oliwek. Cebulę obrać, posiekać na drobną kostkę, wrzucić do garnka. Dusić na małym ogniu, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać bulion/rosół, umyte, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Przykryć, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika, gotować około 15 minut. Dodać obrany czosnek. Gotować z przykryciem na małym ogniu kolejne 10 minut. Na końcu dodać pokrojony na kawałki serek topiony oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek i tymianek. Gotować bez przykrycia na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie zupę zmiksować blenderem ręcznym typu żyrafa. Podawać z grzankami.
2 główki czosnku
2 cebule
100 g serka topionego
10 ziemniaków
1 litr bulionu/rosołu
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
0,5 łyżeczki majeranku
0,5 łyżeczki tymianku
grzanki
Coś na zdrowie w te chłodne i deszczowe dni.
Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#zupa, #czosnek, #cebula, #oliwa, #majeranek, #tymianek, #serek topiony