Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać masło i oliwę z oliwek. Cebulę obrać, posiekać na drobną kostkę, wrzucić do garnka. Dusić na małym ogniu, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać bulion/rosół, umyte, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Przykryć, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika, gotować około 15 minut. Dodać obrany czosnek. Gotować z przykryciem na małym ogniu kolejne 10 minut. Na końcu dodać pokrojony na kawałki serek topiony oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek i tymianek. Gotować bez przykrycia na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie zupę zmiksować blenderem ręcznym typu żyrafa. Podawać z grzankami.

Sposób przygotowania

  • 2 główki czosnku

  • 2 cebule

  • 100 g serka topionego

  • 10 ziemniaków

  • 1 litr bulionu/rosołu

  • 2 łyżki masła

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka pieprzu

  • 0,5 łyżeczki majeranku

  • 0,5 łyżeczki tymianku

  • grzanki

Składniki

Coś na zdrowie w te chłodne i deszczowe dni.

Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.

Zupa czosnkowa 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

02 października 2020

#zupa, #czosnek, #cebula, #oliwa, #majeranek, #tymianek, #serek topiony

rondel