Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Fasolę dzień wcześniej namoczyć. Rano dokładnie wypłukać. Do garnka włożyć skrzydełko, kawałek boczku, ziele angielskie, liść magii, liść laurowy, kawałek obranego selera i pietruszki, zalać wodą. Gotować na małym ogniu około 40 minut. Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Dodać do gotujących się rzeczy. Całość gotować jeszcze, aż marchewka będzie miękka. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Przed podaniem na stół posypać majerankiem.
1 skrzydełko
kawałek boczku wędzonego
3 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
zasuszony liść magii
kawałek selera
1 pietruszka w korzeniu
1-2 marchewki
3 średnie ziemniaki
sól
pieprz czarny mielony
0,5 łyżeczki maggi
majeranek suszony
fasola
Nie wyobrażam sobie dnia bez zupy.
Dzisiaj wybór padł na fasolówkę ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#zupa, #fasola, #boczek, #ziemniaki, #marchewka, #seler, #pietruszka, #majeranek