Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Fasolę dzień wcześniej namoczyć. Rano dokładnie wypłukać. Seler, pietruszkę, marchewkę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Do garnka włożyć skrzydełko, kawałek boczku, fasolę, ziele angielskie, liść magii, liść laurowy oraz pokrojone warzywa, zalać wodą. Gotować na małym ogniu aż fasola będzie miękka. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Przed podaniem na stół posypać majerankiem. 

Sposób przygotowania

  • 1 skrzydełko

  • kawałek boczku wędzonego

  • 3 ziarenka ziela angielskiego

  • 1 liść laurowy

  • zasuszony liść magii

  • kawałek selera

  • 1 pietruszka w korzeniu

  • 1-2 marchewki

  • 3 średnie ziemniaki

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • 0,5 łyżeczki maggi 

  • majeranek suszony

  • fasola

Składniki

Nie wyobrażam sobie dnia bez zupy.

Dzisiaj wybór padł na fasolówkę ;)

Zupa fasolowa

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

01 września 2020

#zupa, #fasola, #boczek, #ziemniaki, #marchewka, #seler, #pietruszka, #majeranek

rondel