Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Fasolę dzień wcześniej namoczyć. Rano dokładnie wypłukać. Do garnka włożyć skrzydełko, boczek, ziele angielskie, liść magi, liść laurowy, kawałek selera
i pietruszkę, zalać wodą. Gotować na małym ogniu około 40 minut. Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Dodać do gotujących się rzeczy. Całość gotować jeszcze aż marchewka będzie miękka. Doprawić solą, pieprzem i vegetą do smaku. Przed podaniem na stół posypać majerankiem.
1 skrzydełko
kawałek boczku wędzonego
ziele angielskie
liść laurowy
zasuszony liść magii
kawałek selera
pietruszka w korzeniu
1-2 marchewki
3 średnie ziemniaki
sól
pieprz
vegeta
majeranek
fasola
Nie wyobrażam sobie dnia bez zupy.
Dzisiaj wybór padł na fasolówkę ;)
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#zupa, #fasola, #boczek, #ziemniaki, #marchew, #seler, #pietruszka