#zupa, #fasola, #boczek, #ziemniaki, #marchewka, #seler, #pietruszka, #majeranek, #maggi
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Nie wyobrażam sobie dnia bez zupy.
Dzisiaj mój wybór padł na fasolówkę.
#przepis autorski
1 skrzydełko
kawałek boczku wędzonego
3 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
zasuszony liść magii
kawałek selera
1 pietruszka w korzeniu
1-2 marchewki
3 średnie ziemniaki
sól
pieprz czarny mielony
0,5 łyżeczki maggi
majeranek suszony
fasola
Wykonanie tradycyjne:
Fasolę dzień wcześniej namoczyć. Rano dokładnie wypłukać. Seler, pietruszkę, marchewkę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Do garnka włożyć skrzydełko, kawałek boczku, fasolę, ziele angielskie, liść magii, liść laurowy oraz pokrojone warzywa, zalać wodą. Gotować na małym ogniu, aż fasola będzie miękka. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Przed podaniem na stół posypać majerankiem.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: