Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Fasolę dzień wcześniej namoczyć. Rano dokładnie wypłukać. Do garnka włożyć skrzydełko, boczek, ziele angielskie, liść magi, liść laurowy, kawałek selera
i pietruszkę, zalać wodą. Gotować na małym ogniu około 40 minut. Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Dodać do gotujących się rzeczy. Całość gotować jeszcze aż marchewka będzie miękka. Doprawić solą, pieprzem i vegetą do smaku. Przed podaniem na stół posypać majerankiem. 

Sposób przygotowania

  • 1 skrzydełko

  • kawałek boczku wędzonego

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • zasuszony liść magii

  • kawałek selera

  • pietruszka w korzeniu

  • 1-2 marchewki

  • 3 średnie ziemniaki

  • sól

  • pieprz

  • vegeta

  • majeranek

  • fasola

Składniki

Nie wyobrażam sobie dnia bez zupy.

Dzisiaj wybór padł na fasolówkę ;)

Zupa fasolowa

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

01 września 2020

#zupa, #fasola, #boczek, #ziemniaki, #marchew, #seler, #pietruszka

rondel