Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Wykonanie tradycyjne:
Fasolę odsączyć na sitku. Wszystkie warzywa umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzucić do rosołu. Kiełbasę i boczek pokroić, usmażyć na patelni z cebulą. Pod koniec smażenia dodać paprykę słodką chili i koncentrat pomidorowy. Przełożyć całość do rosołu. Wszystko gotować, aż warzywa zmiękną. Dodać fasolę, chwilę jeszcze pogotować. Na koniec dodać drobno posiekaną pietruszkę (opcjonalnie) i mąkę wymieszaną ze śmietaną. Doprawić solą, pieprzem, maggi do smaku.
pietruszka zielona (opcjonalnie)
puszka fasoli
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka w korzeniu
2 ziemniaki
kawałek selera
kawałek wędzonego boczku
0,5 kiełbasy podwawelskiej
2 łyżeczki słodkiej papryki
odrobina chili
1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
łyżka mąki pszennej
łyżka śmietany 18%
rosół
sól
pieprz
maggi
Prosty przepis na szybką zupę fasolową.
Przepis znalazłam na stronie https://gotujzcukiereczkiem.pl/ .
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
#zupa, #cebula, #chili, #fasola, #cebula, #ziemniaki, #marchew, #seler, #pietruszka, #boczek