Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Fasolę odsączyć na sitku. Wszystkie warzywa umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzucić do rosołu. Kiełbasę i boczek pokroić, usmażyć na patelni z cebulą. Pod koniec smażenia dodać paprykę słodką chili i koncentrat pomidorowy. Przełożyć całość do rosołu. Wszystko gotować, aż warzywa zmiękną. Dodać fasolę, chwilę jeszcze pogotować. Na koniec dodać drobno posiekaną pietruszkę (opcjonalnie) i mąkę wymieszaną ze śmietaną. Doprawić solą, pieprzem, maggi do smaku. 

Sposób przygotowania

  • pietruszka zielona (opcjonalnie)

  • puszka fasoli

  • 1 cebula

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka w korzeniu

  • 2 ziemniaki

  • kawałek selera

  • kawałek wędzonego boczku

  • 0,5 kiełbasy podwawelskiej

  • 2 łyżeczki słodkiej papryki

  • odrobina chili

  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego

  • łyżka mąki pszennej

  • łyżka śmietany 18%

  • rosół

  • sól

  • pieprz

  • maggi

Składniki

Prosty przepis na szybką zupę fasolową.

Przepis znalazłam na stronie https://gotujzcukiereczkiem.pl/ .

Zupa fasolowa II

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

19 września 2020

#zupa, #cebula, #chili, #fasola, #cebula, #ziemniaki, #marchew, #seler, #pietruszka, #boczek

rondel