#zupa, #fasolka szparagowa, #boczek, #ziemniaki, #marchewka, #pietruszka, #koperek
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszna i szybka zupa z fasolką szparagową ;)
#przepis autorski
2 skrzydełka
skóra z boczku wędzonego
3 ziarenka ziela angielskiego
4 ziarenka pieprzu czarnego
1 liść laurowy
1 pietruszka w korzeniu
2 marchewki
3 średnie ziemniaki
sól
pieprz czarny mielony
0,5 łyżeczki maggi
3 łyżki koperku
garść fasolki szparagowej
Wykonanie tradycyjne:
Fasolkę umyć, obciąć delikatnie końcówki, pociąć na kawałki, odstawić. Pietruszkę, marchewkę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Do garnka włożyć skrzydełka, skórę z boczku, fasolkę, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy oraz pokrojone warzywa, zalać wodą. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek.
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: