rondel

#zupa, #fasolka szparagowa, #boczek, #ziemniaki, #marchewka, #pietruszka, #koperek

23 lipca 2023

NAJNOWSZE PRZEPISY

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

Zupa fasolowa III

Pyszna i szybka zupa z fasolką szparagową ;)

#przepis autorski

Składniki

  • 2 skrzydełka

  • skóra z boczku wędzonego

  • 3 ziarenka ziela angielskiego

  • 4 ziarenka pieprzu czarnego

  • 1 liść laurowy

  • 1 pietruszka w korzeniu

  • 2 marchewki

  • 3 średnie ziemniaki

  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • 0,5 łyżeczki maggi 

  • 3 łyżki koperku

  • garść fasolki szparagowej

Sposób przygotowania

Wykonanie tradycyjne:

Fasolkę umyć, obciąć delikatnie końcówki, pociąć na kawałki, odstawić. Pietruszkę, marchewkę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Do garnka włożyć skrzydełka, skórę z boczku, fasolkę, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy oraz pokrojone warzywa, zalać wodą. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku. Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek. 

Galeria

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Media Społecznościowe: