Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Kalafior i brokuł umyć, podzielić na różyczki, wrzucić do rosołu. Marchewkę, seler, ziemniaki, pietruszkę umyć, obrać, pokroić na drobną kostkę, dorzucić do rosołu. Kapustę poszatkować, dorzucić do reszty warzyw. Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki, pokroić na kawałki, dorzucić do rosołu. Przykryć, gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać drobno posiekany koperek (opcjonalnie). Doprawić solą, pieprzem, maggi do smaku.

Sposób przygotowania

  • koperek

  • 0,5 kalafiora

  • 0,5 brokuła

  • 2 marchewki

  • 2 pietruszki w korzeniu

  • 3 ziemniaki

  • kawałek selera

  • garść fasolki szparagowej

  • ćwiartka kapusty białej

  • rosół

  • sól

  • pieprz

  • maggi

Składniki

Prosty przepis na zdrową zupę z bardzo wielu jarzyn ;)

Zupa jarzynowa

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

11 września 2020

#zupa, #kalafior, #brokuł, #fasolka szparagowa, #kapusta, #ziemniaki, #marchew, #seler, #pietruszka, #koperek

rondel