Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać masło. Por pokroić na kawałki wrzucić do garnka. Następnie dodać umyte, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki, pietruszkę oraz marchewkę, podsmażyć około 5 minut. Dodać umyty i posiekany koperek, sól, pieprz oraz maggi. Wlać 2 szklanki bulionu drobiowego/rosołu. Gotować bez przykrycia na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. 

Sposób przygotowania

  • 1 marchewka

  • 1 pietruszka

  • 5 średnich ziemniaków

  • kawałek pora

  • 2 łyżki masła

  • pęczek koperku

  • 0,5 l bulionu drobiowego / rosołu

  • sól

  • pieprz

  • maggi

Składniki

Ulubiona zupa mojego Męża ;)

Zupa koperkowa 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

12 maja 2021

#zupa, #marchew, #por, #koperek, #pietruszka

rondel