Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Do garnka w którym będzie gotowana zupa dać oliwę z oliwek. Dymkę pokroić na plasterki wraz ze szczypiorkiem, wrzucić do garnka. Następnie dodać umyte, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki, pietruszkę oraz marchewki. Podsmażyć około 10 minut, cały czas mieszając. Po tym czasie do garnka wlać bulion warzywny/rosół, dodać płaską łyżeczkę soli, gałkę muszkatołową i oregano. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać umyty i drobno posiekany koperek, całość gotować jeszcze 5 minut. Na samym końcu dodać śmietanę 30 %. Zupę zamieszać i wyłączyć, jak tylko ponownie się zagotuje. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku.

Sposób przygotowania

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 pietruszka

  • 3 młode marchewki

  • 8 małych ziemniaków

  • 1 cebula dumka ze szczypiorkiem

  • pęczek koperku

  • 1,5 litra bulionu drobiowego / rosołu

  • 4 łyżki śmietany 30 %

  • sól

  • szczypta gałki muszkatołowej

  • szczypta oregano

  • maggi

  • pieprz

Składniki

Inna wersja zupy koperkowej.

Przepis ze strony https://aniagotuje.pl/.

Odrobinę go przerobiłam ;)

Zupa koperkowa II

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

29 lipca 2021

#zupa, #oliwa z oliwek, #marchew, #dymka, #koperek, #pietruszka, #ziemniaki

rondel