#zupa, #pieczarki, #serek topiony, #pietruszka, #grzanki, #śmietanka 30 %, #Thermomix
Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga.
Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach.
Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;)
Pyszny krem z pieczarek, łatwy w przygotowaniu idealny do grzanek.
Przepis znalazłam na stronie https://cookidoo.pl/ ;)
400 g pieczarek
500 g rosołu / bulionu warzywnego
200 g mleka
50 g maki pszennej
0,5 łyżeczki soli
50 g śmietanki 30%
4 gałązki świeżej natki pietruszki (tylko liście)
50 g serka topionego, kremowego
grzanki
Wykonanie tradycyjne:
Pieczarki umyć, obrać, przekroić na pół. Rozdrobnić w malakserze, przełożyć do garnka. Dodać rosół / bulion warzywny, mleko, mąkę rozmieszaną z odrobiną zimnej wody i sól, dusić na małym ogniu, aż pieczarki zmiękną. Dodać śmietankę 30 %, liście pietruszki, serek pokrojony na małe kawałki, dusić na małym ogniu cały czas mieszając, aż serek się rozpuści. Na końcu zupę zmiksować blenderem ręcznym typu żyrafa. Podawać z grzankami.
Wykonanie w Thermomixie:
Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave
Media Społecznościowe: