Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Pieczarki umyć, obrać, przekroić na pół. Rozdrobnić w malakserze, przełożyć do garnka. Dodać bulion, mleko, mąkę rozmieszaną z odrobiną zimnej wody i sól, dusić na małym ogniu, aż pieczarki zmiękną. Dodać śmietanę, liście pietruszki, serek pokrojony na małe kawałki, dusić na małym ogniu cały czas mieszając, aż serek się rozpuści. Zmiksować blenderem na krem. Podawać z grzankami.

 

Wykonanie w Thermomixie:

Pieczarki umyć, obrać, przekroić na pół. Do naczynia miksującego włożyć pieczarki, rozdrobnić 15 sekund/obr. 4. Dodać bulion, mleko, mąkę i sól, podgrzewać 10 minut/90ºC/obr. 3. Dodać śmietanę, liście pietruszki, serek, podgrzewać 2 minuty/90ºC/obr. 2. Zmiksować 1,5 minuty/obr. 4-7 (stopniowo zwiększając obroty). Podawać z grzankami.

 

Sposób przygotowania

  • 400 g pieczarek

  • 500 g bulionu

  • 200 g mleka

  • 50 g maki pszennej

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 50 g śmietany 30%

  • 4 gałązki świeżej natki pietruszki (tylko liście)

  • 50 g serka topionego, kremowego

  • grzanki

Składniki

Pyszny krem z pieczarek, łatwy w przygotowaniu idealny do grzanek https://cookidoo.pl/ ;)

Zupa krem z pieczarek

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

17 września 2020

#zupa, #pieczarki, #serek topiony, #Thermomix

rondel