Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Z boczku odciąć skórę, pokroić w drobną kostkę. Zrobić z nich skwarki. Pora umyć, pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać, pokroić kostkę, zeszklić na maśle. Do cebuli dodać por oraz obrany i drobno posiekany czosnek, smażyć około 5 minut, często mieszając. Wlać bulion warzywny / rosół, zagotować. Do śmietany dodać skrobię ziemniaczana, dokładnie wymieszać, wlać do garnka. Dodać musztardy. Doprawić solą i pieprzem do smaku, przegotować. Podawać ze skwarkami z boczku i grzankami.

Sposób przygotowania

  • 2 łyżki masła

  • 2 - 3 ząbki czosnku

  • 1 cebula

  • pół pora

  • 2 łyżki gruboziarnistej musztardy (np. francuskiej)

  • 1 łyżka musztardy sarepskiej

  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej

  • 0,5 l bulionu warzywnego / rosołu

  • 100 ml śmietany 30 %

  • 75 g boczku wędzonego

  • sól

  • pieprz

  • grzanki

Składniki

Ciekawa w smaku zupa z dodatkiem musztardy.

Inspirację czerpałam ze strony https://www.kuchennymidrzwiami.pl/ ;)

Zupa musztardowo - porowa

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

04 lutego 2021

#zupa, #czosnek, #por, #cebula

rondel