Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Na patelni rozpuścić masło, dać obraną i startą na grubych/drobnych oczkach marchewkę, przesmażyć (ciągle mieszając). Wrzucić do rosołu. Ziemniaki, umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, dorzucić do rosołu. Gotować aż warzywa zmiękną. Można doprawić vegetą do smaku. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać do rosołu. Przegotować.  Można zabielić śmietaną. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku.

Sposób przygotowania

  • rosół

  • 2 marchewki

  • 3 ziemianki

  • 4-6 ogórków kiszonych

  • łyżeczka masła

  • łyżeczka vegety (opcjonalnie)

  • maggi 

  • sól

  • pieprz

  • 2 łyżki śmietany 18 %

Składniki

Super zupa ogórkowa z przepisu od mojej Teściowej;)

Zupa ogórkowa 

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

09 września 2020

#zupa, #ogórki, #ziemniaki, #marchew

rondel