Media Społecznościowe:

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

Galeria

Wykonanie tradycyjne:

Marchewkę i ziemniaki, umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzucić do rosołu. Gotować aż warzywa zmiękną. Można doprawić vegetą do smaku. Na patelni rozpuścić masło, dać starte na grubych oczkach ogórki kiszone, przesmażyć (ciągle mieszając). Wrzucić do rosołu. Przegotować.  Można zabielić śmietaną. Doprawić solą, pieprzem i maggi do smaku.

Sposób przygotowania

  • rosół

  • 2 marchewki

  • 3 ziemianki

  • 4-6 ogórków kiszonych

  • łyżeczka masła

  • łyżeczka vegety (opcjonalnie)

  • maggi 

  • sól

  • pieprz

  • 2 łyżki śmietany 18 %

Składniki

Kolejna odsłona zupy ogórkowej ;)

Zupa ogórkowa II

Witajcie na nowej odsłonie mojego bloga. Część z Was pewnie trafiła tutaj z bloga http://mojemalekucharzenie.blogspot.com/

Postanowiłam przenieść bloga na inna platformę, aby móc z Wami lepiej się dzielić swoimi pomysłami i ułatwić Wam przeglądanie bloga na telefonach i tabletach. 

Jako, że jest to moja pierwsza strona proszę o wyrozumiałość ;) 

WITAM NA BLOGU MADE BY MYCHA

NAJNOWSZE PRZEPISY

24 września 2020

#zupa, #ogórki, #ziemniaki, #marchew

rondel